Ontspannings MASSAGE

Doel van de opleiding

Het doel van de cursus Ontspanningsmassage is om in informele kring een simpele, maar toch verantwoorde massage te kunnen geven. U leert een aantal basistechnieken massage. De cursus is ook bij uitstek geschikt als voorbereiding op de opleidingen Sportmassage/Verzorging, Sportgerichte Massage. De praktische leerdoelen komen overeen met de leerdoelen van het gedeelte sederende (ontspannende) massage van die cursussen.

Effleurage duim over duim

Structuur van de opleiding

Deze cursus duurt tien lesweken. De laatste les omvat een herhaling van het geleerde en bij voldoende resultaat krijgt je een opleidingscertificaat. De lessen worden klassikaal gegeven. Per cursus wordt een beperkte hoeveelheid theorie, te weten anatomie en sportmassage, en zoveel mogelijk praktijk massage gegeven.

De lessen duren 2 uur, tussendoor is er een koffie-/theepauze van 15 minuten Voor deze cursus geldt een minimum van 10 en een maximum van 14 cursisten.

Doelgroep

Een ieder die wil leren, om in informele kring, een simpele maar toch verantwoorde massage uit te voeren.

Toelatingseisen

Voor deze cursus zijn geen toelatingseisen.

Startdatum en locatie

De startdatum van de cursus ontspanningsmassage staat vermeld op de pagina “Lesrooster en data”.

Locatie:

Plaats

Dag/Tijd

Gebouw

Adres

Telefoon

Leeuwarden

dinsdagavond 19.00 uur – 21.45 uur

Zalencentrum “Zaal enzo” (vh “Priyas”)

Kalverdijkje 77c 8924 JJ Leeuwarden

058-2503738

Mochten er door calamiteiten (“code oranje” bv. storm, ijzel, sneeuwval) lessen worden afgelast, dan wordt in overleg een nieuwe datum bepaald zodat alsnog het aantal afgesproken lessen kan worden gegeven